Devora-vitamines

En el nostre col·le es celebrava setmanalment un "Dia de la fruita". Aquest dia tothom portava fruita per a esmorzar. A la nostra classe un dia ha sorgitla idea que no és suficient amb un sol dia, sinó que cal intentar prendre vitamines cada dia, de fruites i verdures. Així ens hem posat mans a l'obra i durant tot el curs cada xiquet i xiqueta marcarà amb un gomet una de les caselles de la seua targeta amb el "tenframe" individual, com el d'aquesta imatge.


Quan el completem podem obrir la "caixa de les sorpreses" i escollir una cosa per portar a casa com a premi per haver-se esforçat a menjar aliments amb vitamines, de vegades fins i tot alguns que abans no menjava. En aquesta caixa hi havia objectes diversos, bàsicament de material escolar, com llapis, guixos de colors, retoladors amb colors bonics, etc.

Amb aquesta activitat vam aconseguir fer més saludables els dinars a la nostra classe, però a més a més estem aconseguint dominar al màxim la descomposició de l'nombre 10, vital per a la majoria d'estratègies de càlcul mental. A més vam ser acumulant targetes i targetes de decicubos complets, el que ens permet dominar el recompte per desenes fins números altíssims.

Comentaris